Тревожен ръст на броя ухапани от оси и пчели в Казанлъшко

  • 28 юли 2015 13:45

  • 1857
  • 1
Тревожен ръст на броя ухапани от оси и пчели в Казанлъшко
© Gettyimages/Gulliver

Тревожно се е увеличил броят на ухапаните от оси и пчели през последния месец в Казанлъшко, заяви пред БТА ръководителят на Спешния център в Казанлък д-р Апостол Терзиев.

Средно 1-2 са ежедневно случаите в последния месец на потърсили лекарска помощ, вследствие на алергични реакции от такива ухапвания. Пострадалите са в различни възрасти. Медиците нямат обяснение за тази тенденция, но съветват при първи симптоми на алергична реакция веднага да се търси лекарска помощ заради сериозния риск от последващи усложнения.

Противно на очакванията високите дневни температури не са довели повече пациенти на Спешния център в Казанлък. Оплакванията на потърсилите помощ са традиционни за такива случаи: високо кръвно налягане, общ дискомфорт, прегряване. Повечето от търсещите помощ са възрастни хора. Само вчера четирима възрастни пациенти са постъпили с такива оплаквания.

Последвайте канала на

1857 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2015.07.28 | 16:04

1
ще има много ухапани защото не се спазва закона пчелините който са над 10 броя да са извън населеното място в плевенските села и община червен бряг масово пчелини над 30-40 кошера са в селото защото видите ли щели да ги откраднат ако са на страни да не дават пари за охрана и разходи за обслужване са сложени в градините сега в жегата не може да се доближиш до чешмата от пчели

Добави коментар

Водещи новини