Единствената у нас кралска кобра на "Зоо ревю" в Пловдив

  • 28 октомври 2011 09:11

  • 7732
  • 0
Единствената у нас кралска кобра на "Зоо ревю" в Пловдив
©

Единствената у нас кралска кобра и най-голямата боа в България ще бъдат показани на Панаира на домашните любимци „Зоо ревю" от днес до 30 октомври в палата 8 на Международен панаир Пловдив.

По традиция на него може да се видят кучета, котки, гълъби, канари, папагали, декоративни птици и рибки, влечуги, тарантули и скорпиони. Тази година ще има повече бозайници като за първи път ще гостуват декоративно козле и сибирски катерици.

Екзотичните змии са част от експозицията на терариум „Пловдив". Кралската кобра е само на 2 месеца, но ще бъде поставена зад специални заграждения, защото е опасна. Боата е гигантски екземпляр с дължина 3 метра и тегло 20 килограма. Новост сред експонатите са аквариумът с корали и декоративни риби, гущер със син език, брадат дракон, зелена анаконда.

По време на „Зоо ревю 2011" ще се проведе Национална изложба на канари с международно участие, където ще има над 500 екземпляра от България и 40 от Италия. Цветните и фигуративни канари с къдрави пера са атракцията на тази изложба. 200 гълъба от 100 породи ще допълват картината на пернатия свят.

За първи път в рамките на Панаира на домашните любимци се организира догшоу „Аз и моето куче" по инициатива на Фондация за защита на животните „Шарко". Тя е подготвила изложба „Изумителни мелези", конкурс „Шарко търси таланти", в който кучета и техните стопани ще демонстрират спосбностите и талантите на четириногите питомци, модно ревю, фотоизложба и различни забавни конкурси. Арена на шоуто, което ще се вихри на 30 октомври от 11 до 14 часа е палата 8 на панаирния комплекс.

Тя ще бъде отворена за посетителите на „Зоо ревю" днес и утре от 9 до 18 часа, а в неделя - до 16 часа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини