В Китай арестуваха мъж, който се е готвил да взриви търговски център

  • 21 юли 2015 12:44

  • 1176
  • 0
В Китай арестуваха мъж, който се е готвил да взриви търговски център
© gettyimages (архив)

Полицията в Китай арестува жител на Синцзян-Уйгурския автономен район, който подготвял атентат в търговски център, съобщи държавната телевизия и излъчи кадри със самопризнания на заподозрения, предаде ТАСС.

Задържаният на име Акбар казва, че преди две години отишъл в Турция, а оттам - в Сирия, за да премине обучение по изработване на експлозиви. Върнал се в Китай в началото на годината и се установил в град Шъцзячжуан, главен административен център на провинция Хъбей, готвейки се да извърши атентат в тамошен търговски комплекс. "Имах намерение да взривя бомба и се надявах за целта да събера необходимите средства", казва Акбар пред телевизионния екип, допуснат в следствения арест.

В края разговора заподозреният се разкайва, моли майка си за прошка и не може да сдържи сълзите си. В репортажа се отбелязва, че за пътуването и обучението на задържания мъж в Близкия изток са му оказали съдействие членове на смятаното от Пекин за терористична организация "Ислямско движение на Източен Туркестан".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини