Жителите на Гърмен ще искат оставките на Павлова, Бъчварова и Цацаров

  • 15 юли 2015 17:57

  • 2733
  • 8
Жителите на Гърмен ще искат оставките на Павлова, Бъчварова и Цацаров
© Булфото

Жителите на община Гърмен са недоволни от набелязаните мерки на срещата на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена с представители на местната власт и областния управител на Благоевград. На протеста в София, насрочен за 18 юли, те ще поискат оставките на двама министри, както и на главния прокурор, съобщи БНР.

Негативни бяха първите реакции както на протестиращите втори месец жители на Гърмен, така и на ромите от квартал "Кремиковци“. Потърпевшите от масовото събаряне на незаконните постройки в махалата са склонни да им намерят временен подслон, но само за няколко месеца и искат гаранции, че паралелно с разрушаването ще могат да строят законни къщи на същото място. "Нека кметицата да намери къде да ни настани за 2-3 месеца, но да имаме право за строене", заявиха те.

От инициативния комитет на протестиращите са склонни да преглътнат разходите, които ще направи Общината, за да наеме свободни къщи по селата, за да настани ромските семейства след събарянето на къщите им. Те са крайно разочаровани от решението Общината да промени предназначението на земята и да направи регулация на квартал "Кремиковци“, където ромите отново ще бъдат капсулирани. "Ние искаме да няма гета, тези роми да могат да живеят нормално и да се съобразяват със законите на Република България", коментираха протестиращите.

Според жителите на Гърмен върху местната власт се упражнява безпрецедентен натиск, категоричен е Иван Байрактаров от Инициативния комитет. "Аз съм 100% сигурен, че Общината се притиска отвисоко и нашата кметица не може да вземе никакво решение заради някакви гласове, които трябва да се дадат на ГЕРБ или на ДПС", посочи той.

На предстоящия протест в столицата на 18 юли жителите на Гърмен ще поискат оставки. "И на министър Павлова, и на Бъчварова, и на главния прокурор, защото не ние делим населението на роми и българи. Управляващите го правят", обяви Байрактаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2733 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
vlad tepesh

2015.07.18 | 00:17

8
ivan otivai i si smenqi imeto na ibriqm bokluk dolen zemal bairaktarov na jenati p......uuttkkka........ta i q razbil ot qzdene muxlio
иван

2015.07.17 | 15:51

7
този Байрактаров е взел милион и милиона от ВМРО да виси по цял ден на мегдана А тези от ВМРО трябва да строят хотел на това място то е ясно

2015.07.17 | 12:22

6
И аз искам оставката на Цацаров , ама няма...
KRAINIYCHANU

2015.07.16 | 17:59

1
ETO ZACHTO TCHAUCHESKU NAVREMETO PRI POSTROYAVANETO NA GOLYAMI JILICHTA VUV VSEKI VHOD NASTANYAVACHE PO DVE ROMSKI SEMEISTVA A NIE RAZCHIRYAVAHME PETTE ROMSKI GETA.BIL DIKTATOR A KAKUV DA BUDE KAJETE

2015.07.17 | 12:21

5
Чаушеску?... а какво се случи с него и семейството му?...намерил кого да дава за пример... ще разрушаваме гетата, защото са върху земите на някой човек!

2015.07.17 | 12:21

4
Направо искайте оставакта на лумпена от Банкя !
гжс щ

2015.07.17 | 12:21

3
Искам и аз да ми дадат да си живея в безплатно жилище и да ми плащат водата, тока и какво ли още не! Италианците и англичаните ги гонят с полиция при всяко установяване с каравани и то извън населените места, Бруксел защо мълчи?

2015.07.17 | 12:21

2
Брюксел мълчи, защото това е плана им, да претопят българите, тогава лесно ще придобият земята ни

Добави коментар

Водещи новини