Премахват 102 незаконни постройки в Гърмен, съобщи министър Павлова

  • 15 юли 2015 14:14

  • 1981
  • 3
Премахват 102 незаконни постройки в Гърмен, съобщи министър Павлова
© Булфото

Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, общината има ангажимент да реши правилно проблема, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по време на брифинг след среща с кмета на община Гърмен във връзка с незаконните постройки в общината, съобщи "Фокус".

"Целта на срещата ни беше да уточним ситуацията и действията, които ще предприеме общината и общинският съвет, които имат по закон. Целта на среща беше да изслушаме предложенията им. Позициите са разнопосочни", обясни Павлова.

"Позицията ни е за решаване на казуса и ситуацията в кв. "Кремиковци" по отношение на лицата, ангажимент на общината и общинския съвет за предприемане на действия срещу лицата, които пребивават незаконно", заяви Павлова. "Осем са премахнати - 4 доброволно, 4 принудително. Оттук нататък всички останали постройки са ангажимент на общината. Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, ние ще изготвим график. Общината заедно с общинския съвет ще ни даде график кога ще настани съответните семейства, на които ще предложи жилища. След това поетапно ще се пристъпва към събаряне", допълни министър Павлова. "Общината има ангажимент да реши правилно проблема. Това се отнася за всички общини, в които има незаконни постройки", добави още тя.

Министър Павлова уточни, че в срещата са взели участие и вицепремиерът министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Всичко, което е в правомощията на правителството и държавата за намаляване на етническото напрежение, ще бъде и е предприемано постоянно", заяви още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в отговор на въпрос за това, че ОССЕ е призовало България да спре незабавно изселването на роми и е разкритикувало политическите ни лидери за използване на езика на омразата, както и за това дали ще се допусне разпалване на напрежението преди изборите.

"Не е в компетенцията на министерството, което ръководя и не знам да има предприети действия по разселване", обясни Павлова.

"Всички сме равни пред закона, независимо дали сме жители на една или друга община, дали сме от един или друг етнос", уточни тя.

 

"Законът казва, че не се допуска незаконно строителство”, каза още Павлова и допълни, че действията на държавните институции не трябва да бъдат ползвани за предизборна кампания или всяване на етническо напрежение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.26 | 07:08

3
АМИ АЙДЕ ДЕ СЪБАРЯЙТЕ ГИ ВЕЧЕ СТИГА ОБЯСНЕНИЯ

2015.07.26 | 07:08

2
Язък. М*анговците тъкмо се зарадваха, че ще им се размине и надуха тонколоните с маанетата и ся пак ще трябва да им бутат копторите.

2015.07.16 | 10:21

1
buldozeri vav vsi4ki ciganski geta i da sabarqt vsi4ki nezakonni baraki

Добави коментар

Водещи новини