Весо Полицая въртял групата за изнудване и тормоз на проститутки във Варна

  • 10 юли 2015 16:15

  • 7029
  • 1
Весо Полицая въртял групата за изнудване и тормоз на проститутки във Варна
©

Веселин Жеков, известен като Весо Полицая, бе арестуван, след като две денонощия ченгета разпитваха проститутки в центъра на Варна, съобщи в. "24 часа".

Припомняме, под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща сe с изнудване и рекет на проституиращи лица в гр. Варна. Установено е, че ръководител на групата е бивш полицейски служител в Охранителна полиция – Варна, специализирано подразделение за охрана на обществения ред и борба с масовите безредици.

"Задържани са ръководителят на групата Веселин Жеков, който е бивш полицейски служител, и четирима от членовете й - Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов. Петият член на групата Свилен Цонев не е открит и се издирва", цитиран съобщение от МВР изданието.

Веселин Жеков е привлечен като обвиняем за това, че от началото на месец май 2014 г. е образувал организирана престъпна група, създадена с користна цел за изнудване и рекет на проституиращи лица. Иван Балинов и Иван Иванов са обвинени и за това, че са принуждавали различни проституиращи лица да им дават по 100 лева седмично.

Деянията им са осъществени чрез използване на сила и заплахи. Нанасяли са побой на изнудваните лица, включително и използвайки метални тръби, отправяли са им заплахи за физическа саморазправа, че ако не им заплащат исканата сума, ще бъдат причаквани, пребивани и осакатявани.

По досъдебното производство са разпитани 16 свидетели. Извършени са разпознавания, казаха от Специализираната прокуратура. Арестуваните са задържани за 72 часа.

Веселин Жеков бе свидетел срещу осъдените бивши общински съветници Веселин Данов и Иван Славков, който дълго време бе президент на футболния "Спартак".

Славков и Жеков са били колеги в специализирания отряд за задържане на опасни престъпници във Варна и съдружници в бизнеса. Весо Полицая признава вината си за разпространение на наркотици и получава присъда от 2 г. и 4 месеца.

След ареста на бандата на Черния Роди в началото на година, това е втори удар на Специализираната прокуратура във Варна. Очакват се и вътрешни проверки на полицията във Варна, заради които бе спуснат от София новият шеф на областната дирекция Даниел Пашов.

Последвайте канала на

7029 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
новата игра на новините

2015.10.30 | 16:45

1
кой ли е клиентът от ладата? Спечелилия ще прекара два часа с тези интелигенти госпожици за сметка на изданието.

Добави коментар

Водещи новини