Бивш полицай въртял престъпна група за рекет на проститутки

  • 10 юли 2015 14:08

  • 4151
  • 4
Бивш полицай въртял престъпна група за рекет на проститутки
©

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща сe с изнудване и рекет на проституиращи лица в гр. Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че ръководител на групата е бивш полицейски служител в Охранителна полиция – Варна, специализирано подразделение за охрана на обществения ред и борба с масовите безредици.

Операцията е реализирана на 8 срещу 9 юли т.г. от служители на сектор „БОП“-Варна, под надзора на специализираната прокуратура. Задържани са ръководителят на групата – В.Ж., и четирима от членовете й – И.Б., И.И., З.В. и А.Б. Установен е и петият им съучастник, който е обявен за издирване.

В.Ж. е привлечен като обвиняем за това, че на територията на Варна, в периода от началото на месец май 2014г., е образувал организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел съгласувано да се извършват престъпления – изнудване и рекет на проституиращи лица.

Той е ръководил групата до края на месец септември 2014г. Останалите четирима задържани са с повдигнати обвинения като членове на престъпната група. Установено е, че И.Б. и И.И. , чрез сила и заплаха, са принуждавали жертвите си да им дават по 100 лева седмично. Нанасяли са им побой, включително и с метални тръби, отправяли са им заплахи за физическа саморазправа - ако не изплатят исканата сума, ще бъдат причаквани, пребивани и осакатявани.

По досъдебното производство са разпитани 16 свидетели. Извършени са разпознавания.

Тарторът на групата и четиримата помагачи са задържани от Специализираната прокуратура до 72 часа. Предстои утре – 11 юли 2015г. - да се внесе искане в Специализирания наказателен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всички обвинени лица.

Последвайте канала на

4151 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.19 | 09:59

4
Полицаите ще бъдат осъдени,защото проститутките са циганки и са под закрилата на закона като етнически индивиди!
kiro

2015.08.19 | 09:59

3
Гадни, безполезни пеерасти с пагон, желая ви бавно и мъчително разложение в живо състояние.

2015.08.19 | 09:59

2
Не мисля, че ще го осъдят, Жеков от години има протекцията на МВР и явно е спрял да си плаща. Циганките нямат нищо общо, Жеков си е играч и рекетьор.

2015.07.11 | 11:51

1
То тоз полицай, бая бивш, та чак милиционер

Добави коментар

Водещи новини