В Боливия посрещнаха папата с листа от кока

  • 09 юли 2015 07:13

  • 982
  • 0
В Боливия посрещнаха папата с листа от кока
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристигна вчера в боливийската столица Ла Пас, където президентът Ево Моралес му подари традиционното лекарство за височина болест - листа от кока, съобщи ДПА.

Папата изглеждаше отпаднал след четиричасовия полет от Еквадор. Моралес го посрещна с прегръдка и торбичка листа, които местните дъвчат от векове, за да се борят с ефектите на голямата надморска височина. На церемония по посрещането му, роденият в Аржентина Франциск похвали Боливия за усилията си да осигури мирно съжителство между многото етнически групи.

"Внесеният по тези земи испански език сега съществува наред с 36 местни езика, които се вплитат в едно цяло, подобно на червеното и жълтото в националните цветя кантута и патуху, за да създадат красота и единство в многообразието", каза Франциск под бурни аплодисменти.

По 15-километровата отсечка от летище "Ел Алто" до Ла Пас папамобилът бе обграден от двете страни от екзалтирани хора. Някои от тях прекараха цяла нощ на палатки, въпреки студа на 4000 метра надморска височина в Андите, за да видят папата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини