14 грешки, които постоянно правим в кухнята

  • 07 юли 2015 15:48

  • 2275
  • 0
14 грешки, които постоянно правим в кухнята
©

От малки гледаме как готвят нашите майки и баби. И сега, също като тях лапаме лакомо още топлия кекс и правим редица неща, които всъщност са погрешни.

1. Да пържим ли в зехтин?

Когато готвим ястия от средиземноморската кухня, не можем да избегнем зехтина. При това често се опитваме да направим ястието още по-хубаво, като пържим в скъп extra-virgin зехтин. Но ние ви препоръчваме да си го запазите за салатата или за друго студено ястие. Студено пресованият зехтин има доста ниска температура на горене, затова ако пържите с него, рискувате да придадете на ястието неприятен привкус и да се отровите с канцерогени. За пържене по-добре ползвайте обикновено олио.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
2275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини