Пощите вече ще продават и книги

  • 26 октомври 2011 08:52

  • 1211
  • 0
Пощите вече ще продават и книги
©

Съвместният проект на консорциум "Световете" и "Български пощи" ЕАД "Да върнем книгите при хората", който стартира през юли, набира интелектуална скорост.

515 пощенски станции в страната човек може да си купи желаната литература. Неотдавна в Пловдив бе открит новият пощенски клон на бул. "Македония", както и щандът за книги.

Лентата прерязаха главният изпълнителен директор на пощите Деян Дънешки и поетът Захари Иванов от консорциум "Световете".

"Идеята е да направим книгите по-достъпни за хората, да върнем интереса им към тях. Книгата е извор на познание, обогатява ни по уникален и естествен начин", сподели Захари Иванов пред в. "Стандарт".

Според статистиката българинът чете все по-малко, причините за това са различни - навлизането на модерните технологии и интернет, обедняването на хората, напрегнатият начин на живот и стресът. Предлагането на книги става все по-ограничено, особено в малките селища. През последните години от хиляди книжарници в България в момента са останали няколкостотин.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини