В ж.к. „Младост“ вдигат 70-метрова кула

  • 14 юни 2024 15:52

  • 9698
  • 2
В ж.к. „Младост“ вдигат 70-метрова кула
© Freepik

През последната година интересът на инвеститорите в София към строителството на доста високи жилищни сгради, подобни на кули, се увеличава. Станахме свидетели на няколко огромни проекта по „Цариградско шосе“, както и по бул. „Г. М. Димитров“ и по новоизградения булевард „Филип Кутев“.

Сградите са модерни, енергоефективни и се издигат нависоко в небесата. Модел, познат в много европейски и арабски градове. Последният пример за такава сграда е в ж.к. „Младост“ в Бизнес парка.

Оказва се, че съвсем скоро там може да се появи нова сграда със смесено предназначение – жилищни и нежилищни единици. Това съобщава Economic.bg, позовавайки се на Регистър "Визи за проектиране" към Столична община.

На 11 юни главният архитект на Столична община Здравко Здравков е издал виза за проектиране, свързана с инвестиционно проектиране и подмяна на предназначението на земя на територията на Бизнес парк – София. Според документацията е планирано да бъде изградена 16-етажна сграда. Съгласно издадената виза нейната височина до кота корниз може да е 68 метра и да е със смесено предназначение. Ще бъде изграден и подземен паркинг на три нива.

Строят 3 небостъргача в "Младост"

Преди да се пристъпи към реално строителство обаче главният архитект на София трябва да издаде и разрешение за строеж.

От документация – свързана с подаденото заявление, на база, на което е издадена визата – става ясно, че инвеститор в проекта е „Бизнес парк София“ ЕООД, който е и собственик на земята.

Текстът е редактиран в 13:30 часа на 15 юни 2024 г. след постъпила допълнителна информация в редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Владимир Василев
9698 2

Коментари 2

Добави коментар
ЦСКА

2024.06.15 | 14:37

2
ЦСКА Е ОТБОРА.

2024.06.14 | 18:26

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини