Мъж издаде на полицията, че приятелката му кара пияна

  • 28 юни 2015 21:00

  • 2717
  • 2
Мъж издаде на полицията, че приятелката му кара пияна
©

Любовник натопил приятелката си, че шофира пияна в Пампорово, след което тя бе глобена с 1000 лева и ѝ бе отнета шофьорската книжка, пише в. "24 часа".

Санкцията определи Районният съд в Чепеларе.

Двойката била на почивка в курорта, когато 37-годишната Елица В. от Варна се качила да кара джипа си не само пияна, но и без книжка, която ѝ била отнета за шофиране в нетрезво състояние.

Гаджето на Елица се пробвало да я убеди да не шофира, но тя не го послушала. Мъжът се притеснил да не катастрофира и съобщил в полицията, че тя се качила в “Мерцедес ML 420” след употреба на алкохол.

Петнадесетина минутки след сигнала униформените спрели за проверка джипа. Елица лъхала на алкохол, а когато ѝ поискали книжката, тя не я представила. Била е тествана с техническо средство, което отчело 0,76 промила. Жената признала пред униформените, че е изпила три чаши вино.

При проверката се оказало, че варненката е лишена от право да управлява МПС. Съставили ѝ акт в размер на 1100 лева и повторно я лишили да шофира в продължение на 1 г.

По-късно Елица решила, че трябва да води дело срещу полицията за наложената ѝ санкция. Пред съда в Чепеларе тя посочила, че издаденото постановление е незаконосъобразно, но съдът потвърдил основното наказание.

Последвайте канала на

2717 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.29 | 15:47

1
много смелост се изисква за да направиш такова нещо правилно решение

2015.06.29 | 15:47

2
По добре глоба отколкото гроба

Добави коментар

Водещи новини