Най-издирваните джихадисти в света

  • 26 юни 2015 11:36

  • 2269
  • 3
Най-издирваните джихадисти в света
©

За разлика от Осама бин Ладен, който често се появяваше във видеа, за да изнася лекции и да подбужда атаки срещу Запада, лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади избягва вниманието и се смята, че е заснет само веднъж, откакто военната група обяви своя халифат преди година.

Това прави обявената награда от 10 млн. долара за информация за залавянето му още по-недостъпна. През май от Държавния департамент на САЩ обявиха сериозни награди на обща стойност около 20 млн. долара за информация, която ще доведе до залавянето на лидерите на Ислямска държава. Държавният секретар Джон Кери одобри нагрда от 7 млн. долара за информация за Абд ал-Рахман Мустафа ал-Кадули, по 5 млн. долара за Абу Мохамед ал-Аднани и Таркан Таюмуразович Батирашвили и 3 млн. долара за Тарик ал-Авни ал-Харзи.

Най-голямата награда от 10 млн. долара е запазена за човека, който предостави информация за ал-Багдади, който е в списъка с най-издирваните престъпници на Държавния департамент на САЩ от 2011 г., или години преди Ислямска държава да набере такава популярност. От влизането в сила на програмата на Държавния департамент, която представя парични награди за важна информация за издирвани престъпници, са заплатени общо 125 млн. долара на над 80 души. Най-голямата награда, обявявана до момента, е в размер на 25 млн. долара за информация за местонахождението на бин Ладен, но никой не я е получил.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2269 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.07 | 04:31

3
PEDALA BOIKO ZNAE KADE SE KRIE-OT VREME HODI DA MU GO LAPA

2015.07.07 | 04:30

1
Пълни глупости.Тези с брадите до един са служители на цру и работя по техни проекти за сваляне на неизгодни законноизбрани правителстава.

2015.07.07 | 04:31

2
Само да те светна, че мюсюлманин по никакъв начин неможе да бъде манипулиран. Тези не са хора и си мислят, че светът е техен.

Добави коментар

Водещи новини