Кунева: Между нас и успеха ни не стои никой друг, освен нашите собствени усилия

  • 18 юни 2015 21:00

  • 1737
  • 8
Кунева: Между нас и успеха ни не стои никой друг, освен нашите собствени усилия
© Булфото

Между страните в Югоизточния регион и успеха не стои никой друг, освен собствените усилия. Така вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 постави началото на Икономическия форум за Югоизточна Европа, съобщава Дарик.

По повод възобновяването на форума тя обясни, че в Европа има много подобни обединения, от които може да се черпи опит и допълни, че се надява чувството за спешност да даде резултат накъде искаме да вървим заедно.

Вицепремиерът коментира, че главната тема на двудневното мероприятие са предизвикателствата пред икономическото възстановяване и кризата в Гърция, за която се прави всичко възможно да има решение. По думите на Кунева безвремието е много страшно за региона особено когато той има много приятели, а Европейският съюз иска и влага усилия в просперитета на Югоизточния регион.

Икономическият форум за Югоизточна Европа продължава и утре с още теми и няколко кръгли маси.

Безвремието би било много страшно за нашия регион, посочи Кунева. "Още повече, че имаме толкова много приятели, толкова много държави, съюзи, които искрено искат и полагат усилия, за да може този район да просперира", каза Кунева.

Основната тема на Икономическия форум тази година е предизвикателството пред икономическото възстановяване в региона, защото има проблем, коментира вицепремиерът: „Ние всички очакваме какво ще се случи и как ще се разреши кризата в Гърция. Уверена съм, че всички тук - и бизнес, и представители на държавните институции, следим със затаен дъх случващото се и правим всичко възможно, за да може да се намери решение", допълни тя.

Кунева заяви, че сега е моментът да се обединят страните на Балканите и да се определят приоритетите: „Трябва да направим това, което в други части на Европа са съумели да покажат - че могат да поставят степен на важност. Аз мисля, че това чувство за спешност и за това какво е възможно в нашия регион сега, трябва да ни води в нашите дискусии. Много ми се иска в края на този форум да имаме резултат, да е по-ясно в съзнанието ни накъде искаме да вървим".

„Сътрудничеството на северните страни, на балтийските страни и т.н. са примери, които можем да следваме Не можем да кажем, че нямаме идея как трябва да станат нещата. Между нас и успеха ни не стои никой друг, освен нашите собствени усилия".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1737 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
me

2015.06.22 | 10:27

8
... и вашата безмерна крадливост.

2015.06.21 | 23:06

7
почна се с наплюнчените и кухи еврейски лозунги
1111

2015.06.21 | 23:06

6
абе тази очилатата пачавра докога ще я търпим .е.бахти мършата прогнила

2015.06.21 | 23:06

5
Навиците и клишетата, придобити и научени в ДКМС-то НИКОГА не се забравят!

2015.06.21 | 23:06

4
KUNEWA PLUESHE BORISOV, SEGA MU IZPALNQWA MRASNITE PORA4KI. POLITICITE UMEQT NAI -DOBRE EDNO - DA GOWORQT SA SVETOWNIQ MIR I DA NE PRAWQT NISHTO KATO DEISTVIE.

2015.06.21 | 23:05

3
тая с малоумната физиономия ли ще оправя нещата
да съ ибът

2015.06.19 | 14:42

2
и БКП, от която и ти си произлязла, мършо

2015.06.19 | 14:41

1
maika ti podla................aaaaaahhhhhhhh

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини