Съдът в Ямбол възобнови делото за взривовете край "Петолъчката"

  • 15 юни 2015 14:55

  • 974
  • 1
Съдът в Ямбол възобнови делото за взривовете край "Петолъчката"
© Булфото

Районният съд в Ямбол възобнови делото за взривовете в производствено-складовата база "Стралджа-Мараш" край пътния възел "Петолъчката". Разпитани са всички свидетели, утре ще бъдат представени двете изготвени експертизи за причините за взривовете. За това съобщиха от съда, цитирани от БТА.

Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че като длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работата с взривни вещества. Процесът протича при закрити врата, тъй като някои обстоятелства от него са държавна тайна.

Поради отвод на съдията в средата на февруари делото започна отначало и сега се гледа от нов съдебен състав.

На 5 юни 2012 г. в производствено-складовата база се взривиха боеприпаси. Трима души загинаха, ранени бяха осем работници, на сградите наоколо и на земеделските насаждения бяха нанесени щети за милиони левове. Месеци наред районът бе прочистван от сапьори от опасни боеприпаси.

В хода на разследването бяха разпитани около 200 свидетели, извършени бяха три ДНК-експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нйк

2015.06.15 | 15:43

1
не мога да разбера защо делата се връщат след години.

Добави коментар

Водещи новини