Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през април

  • 11 февруари 2015 11:52

  • 761
  • 1
Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през април
© Булфото

Делото в Ямболския районен съд срещу виновните за взривовете в производствено-складовата база "Стралджа-Мараш" край пътния  възел "Петолъчката" ще продължи от 20 до 24 април. За това съобщиха от съда.

Процесът започна отначало с друг състав поради отвод на съдията по здравословни причини. Разпитани бяха почти всички  свидетели. Предстои разпит на останалите свидетели и на специалистите, извършили ДНК експертизата, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза.

Делото започна в края на 2013 година. То се води при закрити врата заради поверителна информация. Обвиняеми са собственикът  на фирмата, стопанисваща базата за утилизация на боеприпаси, Десислав Делев и изпълнителният директор Иван Пеев.

Според прокуратурата двамата не са взели необходимите мерки за сигурност при работата с боеприпаси, допуснали са те да бъдат разглобявани, а не унищожени чрез взривяване. В първия взривен склад е имало пет пъти повече боеприпаси от допустимото и затова са експлодирали и съседните складове.

На 5 юни 2012 г. в складовете се взривиха боеприпаси. Трима души загинаха, ранени бяха десетина работници, на сградите  наоколо и на земеделските стопани бяха нанесени щети за милиони левове. Месеци наред районът наоколо бе прочистван от военни от опасни боеприпаси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.12 | 21:52

1
Izglejda tezi vzrivove,ne sa bili sluchajni ili sluchaen incident

Добави коментар

Водещи новини