ПЕС избира лидер

  • 12 юни 2015 09:02

  • 1219
  • 3
ПЕС избира лидер
©

Делегатите на десетия конгрес на Партията на европейските социалисти в Будапеща избират тази вечер своя лидер за следващите две години и половина. Кандидати са 71-годишният Енрике Барон Креспо, издигнат от Испанската социалистическа работническа партия, и настоящият президент Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Общо 905 са делегатите на форума, като 419 са с право на глас. Късно тази вечер с тайно гласуване ще стане ясен новият президент на Партията на европейските социалисти, който ще я ръководи за следващите две години и половина, информира БНР.

Партията на европейските социалисти ще продължи да подкрепя още по-ефективно националните партии по места с идеи, инициативи и конкретна помощ в предизборните кампании, мотивира се кандидатът и настоящ президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той сочи като основни свои политически цели ПЕС да е първа политическа сила на изборите през 2019, социалист да застане начело на Европейската комисия и в листите на европейските социалисти да бъдат включени не само много жени, но и значителен брой млади хора. Освен процедурата по двата избора, дневният ред на заседанието предвижда обсъждането и приемането на общи декларации, свързани с демокрацията и трудовата заетост в Европа.

Българската шестчленна делегация на социалистите ще води лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1219 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.12 | 19:00

3
да внимават вместо лидер да не си изберат пидер

2015.06.12 | 15:30

1
И да го изберат като такъв,тъкмо ще се приобщим към европейците като трето-полова страна.

2015.06.12 | 15:30

2
С тия мустачки все едно,че има сопол и още малко ще го смукне.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини