Китаец си купи кола с 4 тона монети

  • 10 юни 2015 15:22

  • 1956
  • 0
Китаец си купи кола с 4 тона монети
©

Китаец плати за новата си кола с 660 000 монети и 20 000 дребни банкноти, съобщи Би Би Си. Купувачът г-н Ган предал огромния товар от дребни моменти на дилърите в североизточния град Шънян, пише "Новинар".

Всяка момента или банкнота била на стойност 1 юан (0,16 долара), а огромната сума от 680 000 юана (над 108 000 долара) с общо тегло 4 тона заела огромна част от площта в шоурума. Г-н Ган обяснил, че плаща в брой, защото бил натрупал огромно количество дребни монети и банкноти от бензиностанцията, където работел.

"Тъй като нашата бензиностанция е в предградията, там има малко банки. Така че не вкарвах монетите по влог и реших да ги използвам, за да купя автомобил за фирмата ни", обяснява той. Купувачът предупредил персонала в компанията за продажба на автомобили предварително за необичания си начин на плащане, а парите били опаковани прилежно в малки пакетчета.

Все пак обаче пренасянето им създало проблеми - работещите в шоурума отделили цял час, за да ги вкарат в помещението. След това ги чакала незавидната задача да ги преброят и да ги отнесат в банката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини