Удължават срока на мораториума върху износа на дървесина

  • 09 юни 2015 11:13

  • 1359
  • 2
Удължават срока на мораториума върху износа на дървесина
©

Мораториумът върху износа на дървесина остава в сила, докато не бъдат приети промени в Закона за горите, въпреки изтичането на 3-месечния му срок. Това заяви пред БНР заместник-министърът на земеделието Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

Във вторник изтича тримесечният мораториум върху износа на дървесина, наложен от управляващите с мотива, че през това време ще бъдат изготвени нормативни промени за ограничаване на незаконната сеч.

Надявам се, че липсата на кворум на петъчното заседание на Народното събрание няма общо с разглеждането на промените в Закона за горите. Надявам се, че времевата дупка ще бъде само няколко дни. Още утре, ако няма нещо извънредно, трябва да бъде разгледан на първо четене в парламента, категоричен беше Костов.

Промените в Закона трябва да се гледат заедно с подзаконовите рамки. Ще забраним за извършването на дейности в тъмните часове на денонощието. Ще задължим всички камиони, които влизат в гората, да си поставят GPS-и. Даваме повече правомощия на служителите по горите в рамките на едно държавно горско предприятие. Изискваме от горските да преминават допълнителни курсове. Създадохме горещ телефон на 112, свързан пряко със системата на горите. Често в рамките на половин час може да се реагира, обясни зам.-земеделският министър.

Представители на бранша протестираха остро срещу забраната, която според тях им струва 40 милиона лева. Народното събрание трябваше да разгледа промени в Закона за горите миналия петък, но заседанието се провали поради липса на кворум.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЯЛОВАТА УРОСПИЯ волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДЕЛА

2015.06.10 | 09:13

2
БРАВО САМО ТАКА ГЕРБ Е № 1

2015.06.10 | 09:13

1
Браво, само така!

Добави коментар

Водещи новини