Калфин: Не трябва да допуснем да се използват държавни пари за предизборни кампании

  • 08 юни 2015 11:53

  • 1585
  • 4
Калфин: Не трябва да допуснем да се използват държавни пари за предизборни кампании
© МТСП

По време на среща с работещите в структурите на Министерството на труда и социалната политика в област Шумен социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска призова да не бъде допуснато да се използват държавни пари за предизборни кампании, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

„Предстоящите избори биха могли да се превърнат в предпоставка за недобронамерено и нецелесъобразно харчене на държавни пари, чрез делегираните бюджети на общините. Апелирам към всички вас, хората, които представляват Министерството на труда и социалната политика, да следите това да не се случва и да сигнализирате, ако имате опасения, че средствата, които отделяме за подпомагане на нуждите на хората, се използват за финансирането на предизборни кампании. Парите за проекти и програми, които се реализират от социалното министерство, чрез неговите структури, трябва да отиват единствено и само целево – за изпълнение на задачите, които сме си поставили и в помощ на нуждаещите се“, категоричен беше Калфин.

Той обяви, че предвид предстоящите местни избори, министерството ще повиши контрола към начина, по който се изразходват средства и подчерта, че служителите в структурите на министерството, включително тези на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта и Главната инспекция по труда, трябва да направят всичко възможно проектите за социални нужди да стигат до хората, без да обслужват нечии политически интереси.

Визитата в Област Шумен е част от инициативата на министъра на труда и социалната политика да се срещне и разговаря с работещите в структурите на министерството на работните им места. Целта е министър Калфин да се запознае лично с работата на отделните звена в страната, както и да спомогне за по-точното идентифициране на отделните специфики и приоритети в работата им. По време на срещата днес бяха обсъдени проектите за насърчаване на младежи и активизиране на младежката заетост, изпълнението на социалните проекти, както и степента на интеграция на хората с увреждания на пазара на труда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1585 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Вучков

2015.06.08 | 15:19

4
Хахахаха, глупчо, нали точно от държавните пари се финансират всички предизборни кампании. Да не би партиите сами да се финансират?
калфин

2015.06.08 | 15:19

3
Абе що не си е....е маиката всички Българи
Болен Сидеров

2015.06.08 | 15:18

1
1000 лева минимална заплата - сега веднага като ме направите премиер.
HAHAAAAAAAAAAAAAA

2015.06.08 | 15:19

2
ZNAZI KALFIN KURVATA SI PRIZNA -ZE DOSEGA VSE E KUPUVAL GLASOVE

Добави коментар

Водещи новини