Променят 6 закона, за да няма нов случай КТБ

  • 07 юни 2015 07:45

  • 1336
  • 3
Променят 6 закона, за да няма нов случай КТБ
©

Поне шест закона трябва да бъдат променени, за да не се допуснат повече такива случаи като източването на КТБ.

Това гласят изводите в анкетната комисия, която разследва кои държавни институции са проспали източването на трезора, съобщава „Телеграф”. Докладът на комисията търпи последни корекции и до края на идната седмица трябва да бъде внесен в пленарна зала.Промени се предвиждат в Закона за БНБ, в Закона за Кредитните институции, за банковата несъстоятелност, закона за независимия финансов одит и др.

От ДАНС също имат свое становище, което ще бъде включено в доклада, и имат свои предложения за промени в няколко закона. Междувременно се разбра, че синдиците на КТБ Росен Ангелчев и Лазар Илиев са подали искове в съда да бъдат анулирани още 10 прихващания. Те са направени от две фирми, като 8 от тях са по линия на едната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1336 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.07 | 23:05

3
За за няма нова КТБ , ТРЯБВА ТИКВАТА , Цв. ВАСИЛЕВ и ИСКРОВ да влязат в затвора за дълго с конфискация на имуществото и парите им !!!
naco

2015.06.07 | 14:29

2
Да,разбираме ли,че тези шест закона са ВИНОВНИ,за ДАЛАВЕРАТА КТБ?!

2015.06.07 | 13:47

1
а , нищо не са проспали институциите , съдейства ли са активно , така че колкото и нови закони да се напишат и приемат , просто се увеличава опашката от кандидати за подкуп или още по- вероятно е да се узаконят източванията така няма да има престъпление а паразитите ще са доволни

Добави коментар

Водещи новини