Атанасова: Влоговете, сметките и кредите в КТБ на политическите партии ще бъдат оповестени

  • 04 юни 2015 10:44

  • 1776
  • 2
Атанасова: Влоговете, сметките и кредите в КТБ на политическите партии ще бъдат оповестени
© Булфото

Размерите на влоговете, сметките и кредите в КТБ на политическите партии ще бъдат оповестени.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на Комисията разследваща случая КТБ и депутат от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. "Законопроектът за кредитните институции касае отпадането на банковата тайна за всички физически и юридически лица, размера на техните влогове и сметки, на които са били предоставяни привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката такива, ако тези лица са извършвали разпоредителни сделки със своите влогове след поставяне на банката под специален надзор", обясни Атанасова.

По думите й, банковата тайна ще падне за всички физически и юридически лица, размерът на техните влогове и сметки, на които са предоставяни привилигировани лихвени условия за период от две години преди датата на неплатежоспособността, както и за всички физически и юридически лица, които са направили заявления за цесия или прихващания. "Банковата тайна пада и за договорите, по които не са учредени договорни обезпечения, не са на лице обезпечения от ценни книжа, както и за тези, на които е предоставен кредит и те са се явявали кредитори на други физически или юридически лица.Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите на политическите партии и на лицата, заемащи различни длъжности в държавната администрация, както и на техните семейства", допълни Атанасова. Тя уточни, че са две фирмите, които се обсъждат за сключване на договор за разследването на случая КТБ.

Тя коментира и предложението на президента за избори 2 в 1. "ГЕРБ ще подкрепи провеждането на национален референдум за изборните правила, обявено от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Съчетаването на кметските избори и националното допитване ще доведе до по-висока избирателна активност и ще спре до голяма степен т.нар корпоративен вот. Ние искахме въвеждане на дистанционно гласуване, мажоритарни избори на част от депутатите и задължително гласуване още в 42-то Народно събрание - идея, която не бе приета от тогавашните управляващи. Сега се надяваме, че хората ще могат да кажат искат ли промяна на изборните правила и, ако отговорът е положителен - политиците да я направят. Предстои всички парламентарни групи да разгледат предложението на президента и да решат дали да го подкрепят", уточни Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.04 | 13:22

1
Ей, тези от ГЕРБ са големи......само при тях един човек може едновременно да разбира и от медицина, и от банково дело и финанси.

2015.06.05 | 14:40

2
А пък мен ме интересува каква е тарифата на Деси ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини