Тристранката не постигна съгласие за минималната работна заплата (обновена+видео)

  • 26 май 2015 15:01

  • 2012
  • 2
Тристранката не постигна съгласие за минималната работна заплата (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

В Министерски съвет се провежда заседание на НСТС, предаде репортер на novini.bg.

Присъстват представители на синдикалните организации и на бизнеса.

Тристранката се ръководи от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който заяви, че приема решението на ВАС за оспорване на минималната работна заплата за 2015 година такова, каквото е. "Няма да го коментирам, но министерството ще направи всичко възможно да обжалва това решение", каза Калфин.

Припомняме ви, че Върховният административен съд отмени Постановлението на Министерския съвет за определяне на нови размери на минималната работна заплата (МРЗ) за 2015 г., съобщиха от съда. Делото беше заведено от национално представителните работодателски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

НСТС не стигна до единно решение за минималната работна заплата. Това заяви Калфин след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Министърът обобщи, че и трите страни искат минималната работна заплата да се определя по прозрачен начин. "Надали може да се случи автоматично, но има създадена работна група в НСТС, която работи по този въпрос", уточни министърът.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2012 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.27 | 09:41

2
Работодателите-олигарси настояват, че плащат на работниците-робите си големи заплати. Няма развитие в България за обикновения човек, освен за богаташите! Но какво ще правят богаташите като избягат всички работници - сценарият се развива успешно от самите тях в тази посока!
СТЪРШЕЛ

2015.05.27 | 04:46

1
ВРЕМЕ Е ТИЯ ПОМИЯРИ ДА ГИ НАСМЕТЕМ !!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини