МС с мерки за подпомагане на млекопроизводителите (видео)

  • 21 май 2015 09:49

  • 2004
  • 2
МС с мерки за подпомагане на млекопроизводителите (видео)
© Булфото (архив)

Днес в сградата на Министерски съвет се проведе среща между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и представители на животновъдни организации и млекопроизводители, предаде репортер на Novini.bg.

На срещата беше решено да се вземат спешни мерки, които трябва да подпомогнат земеделците, поради кризата в техния бранш. На първо място ще бъде направена промяна в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Животновъдите, които не ползват по предназначение общински и държавни ливади, пасища и мери, ще трябва до февруари 2016 г. или да ги освободят, или да се сдобият с необходимия брой животни, обясни Танева.

Държавен фонд "Земеделие" ще отпусне по 7 лева на овца майка и 100 лева на млечна крава. Управителният съвет на фонда ще гласува близо 26 млн. лева. Също така през следващата учебна година е предвидено да бъде осигурена програма "Училищно мляко". Това ще има за цел на българските деца да бъде осигурена чаша качествено мляко всеки ден. Взето е решение държавния резерв да бъде обновен с млечни продукти. Не на последно място ще бъдат изменени и изискванията на Български държавен стандарт. На етикетите на всички млечни продукти, които съдържат българско мляко, ще има щампа с националния трикольор, стана ясно още след срещата.

Браншовиците заявиха, че това са само част от мерките, които ще подпомогнат отрасъла. Разговорите с министър Танева и премиера ще продължат, каза Бойко Синапов. За утре е обявен протест, но според мен трябва да се отложи. Предстои инициативният комитет да вземе решение, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.31 | 13:43

2
Равносметката от управлението - една проста лимонада е по-скъпа от литър мляко ....

2015.05.21 | 17:42

1
МС да намери работа на нашите млекопроизводители там откъдето се внася концентрираното мляко, щом нямат грижа да имаме наше мляко...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини