Във Великобритания отвратени заради снимки на мъртвия Кадафи

  • 22 октомври 2011 07:33

  • 9727
  • 18
Във Великобритания отвратени заради снимки на мъртвия Кадафи
©

Докато журналистите от целия свят се надпреварваха да излъчат доказателства, че дългогодишният либийски диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия е мъртъв, мнозина във Великобритания и други страни се оплакаха, че медиите са стигнали твърде далече с показването на кадри с окървавеното му тяло, предаде Асошиейтед прес.

Медийният наблюдател във Великобритания Офком съобщи, че е получил множество оплаквания заради натуралистичните кадри. Дори за стандартите на гладните за шокиращи истории британски таблоиди петъчните първи страници на вестниците бяха прекалено натуралистични, посочва представител на института Пойнтър за журналистика във Флорида.

Например "Дейли мирър" беше поместил напълно неподправена снимка на полуголия бивш диктатор с лице цялото в засъхнала кръв. Други вестници бяха използвали по-раншни снимки с ранения и с измъчен вид Кадафи върху капака на бунтовническа кола. Телевизиите използваха също масово любителски снимки за залавянето на Кадафи, макар че много от тях предупредиха зрителите за предстоящите шокиращи сцени.

Би Би Си защити решението си да използва материалите с необходимостта да бъде озаптен пороят от противоречащи си слухове за състоянието на Кадафи. Не прибягваме с лека ръка към показване на подобни кадри, обясни шеф на нюзрум. Кадрите с
мъртвото му тяло бяха важни, за да се потвърдят съобщенията за смъртта му.

Последвайте канала на

9727 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
svsishtov

2011.10.30 | 11:54

18
заслужи си го Кадафи и кво кат го дават по телевизията немога да чатна
цвети

2011.10.23 | 16:02

3
Сигурно е бил диктатор, но сега либийците ще го ядат яко. Те дори и в най-смелите си очаквания не подозират какво си причиниха. Измамиха ги яко. Спокойният и безгрижен живот, който водеха си отиде завинаги. В Либия нямаше терористи, безплатни ток и вода, коли на символични цени, апартаменти на бедните младоженци, отпущане безвъзмездно суми за посрещане на празници, безплатно обучение на студентите, безплатна специализация в чужбина /всичко от държавата/, безлихвени заеми и много други привилегии. Имаше бедни и богати, но бедните просто нямаха скъпи коли и големи къши. Всички обаче имаха къщи и коли/ макар и стари/ и си оставяха колите пред магазина с работещ двигател... защо ли? /бензинът струваше стотинки/. Жал ми е за либийците. Имам много приятели там. Дали са живи още? Още тогава, когато бяхме там на работа, си казвахме помежду си, че докато Кадафи е на власт, Либия ще бъде като остров без терористи. Либия никога няма да бъде същата. Там прекарах най-хубавите си години. Либия беше като магия. Жалко за тях! Измамиха ги!
копеле

2011.10.29 | 11:21

17
prav si kopele prav si mamka mu

2011.10.29 | 11:19

13
Присъединявам се към позициите изразени от Цвети и други форумници - просто либийците не знаят какво ги чака! Поредната национална голгота и разпъване на кръста на световната монетарна мафия! Муамар Кадафи, може да е представян като ненавиждан от голяма част от сънародниците си, което дори може и да е истина! Кадафи настрои против себе си и всички Българи със скалъпения процес срещу Българските медици, НО ВСЕ ПАК не може да му се отрече, че имаше дух и себеотрицание (както казват американците balls) да извърви нелекият си път до ужасяващият му горчив край! Колцина от сегашните световни лидери (включая Шаркози) са склонни да проявят такава дързост и твърдост докрай, въпреки всички и въпреки всичко??? Аз мисля, че е правилно да се обърнем към Бог и да Го помолим да се смили над бедната му душа и да му прости греховете на Кадафи, ако и както Му е угодно! А това, че беше убит като животно от враговете му не им прави чест - никога никой, който е вадил нож на слаб или безпомощен противник, не заслужава победата, кацнала на рамото му! В този смисъл това е едно много голямо петно върху ПНС и Амнести Интернешънъл не случайно единствена засега постави, макар и индиректно въпросът за отговорността на новите либийски власти!
bari

2011.10.27 | 20:34

9
Така беше и при нас по Тошово време ама нали искахме демокрация......е вече си я имаме-честито на печалившите
Б+

2011.10.25 | 14:35

7
Напълно сте прав/а ,не знаят какво ги чака !
titi

2011.10.29 | 11:21

16
И аз съм отвратен от материали за Кадафи публикувани в Novini.bg , ама то нали да не останете по назад. Никакъв морал и в българските журналисти. А после се чудят защо не намират уважение.
kinesiotapebg.eu

2011.10.29 | 11:21

15
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
otvraten

2011.10.23 | 17:07

4
Абе къде са модераторите на сайта ? Не виждат ли,че хората се отвращават от тази селска реклама ?!Вместо смислени коментари по новините, всички са принудени за 1001 път да гледат тази безкрайно тъпа реклама! Или тъпите парчета си цакат с'тинки на чорбаджийте и сме принудени да ги четем навсякъде !!!
kinesiotapebg.eu

2011.10.29 | 11:21

14
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
прост

2011.10.29 | 11:17

12
Грозна и противна история. Силите трябваше да спрат по рано бомбандировките. Има много случаи в които тази измет влизаше в болници и избиваше всичи пациенти и лекари. Обаждат се на приятелите си от НАТО и онези пускат бомба на пазара където загиват много невинни хора. Това си беше чиста проба модерен тероризъм. Чест му прави на Кадафи, че не се уплаши и не се огъна на тези лицемери. Дали нарочно или не те убиват всичко нормално в този свят. За мен те са нещо много повече от Кадафи. Той се грижеше за народа си. Там се живееше много безгрижно. С два долара си наливаш бензин и си купуваш храна. Нима в америка не се извършват безобразия, да но там има лъжлива пропаганда. Още един оазис беше разбит. Още една система със безплатно образование и здравеопазване беше убита. Не знам може би ще намерят повод да ударят и Куба... засега те са последните мохикани !!! Света вече не е същият....
Maria

2011.10.27 | 22:51

11
kak moje da pokazvat takiva snimki???hubavo ubili sa go no ne e nujno da pokazvat takiva snimki???a pak i vse pak moje Kadafi da e bil vsqkakav no nikoi ne zaslujava takava sadba,zatova ima sud.
Нели

2011.10.27 | 20:20

8
Работих в Либия от 1980 до 1983 година.Имам приятели там,за които от дълги години нищо не зная.Моля се да са живи и здрави.Гледах кадрите от екзекуцията на Кадфи и бях потресена.Това беше една напълно неконтролируема тълпа от озверели хора .Те биха убили всеки.Всички крещяха ,може би се и караха помежду си.Това е просто тълпа, не "бойци".Сигурно Кадафи има много грехове,но той не беше съден и осъден,а наи безцеремонно екзекутиран.За капак се гавреха с трупа му.Това не трябва да се толерира от никого.Всичко което е написала Цвети е вярно.В апартаментите и къщите на либийците няма водомери и електромери,здравеопазването им е напълно безплатно,лекарствата също.За храна и бензин плащат символични цени .
art

2011.10.27 | 20:35

10
Ti si neveroqtno tupa ovca. Kolko xora e osudil li4no kadafi bez sud i prisuda , kolko ekzekuci e zapovqdal? Kolko xora ubi v na4aloto na godinata samo ,za6toto iskaxa po dobur jivot za sebe si i semeistvata si? Takiva xora kato teb i nego po dobre nikoga da ne bqxte se rajdali, kato za6titava6 masov ubiec zaslujava6 negovata sudba, na toq svqt vsi4ko se vru6ta.
naziiiiii

2011.10.25 | 14:34

5
mnogo go jalite na mangala mrasen,zabraihte Lokarbi,na6te sestri,za6to ne se izgavri s ruski med sestri da vidim posledstviqta
цвети

2011.10.25 | 14:35

6
Относно сестрите - те бяха измъчвани и обвинени точно от тези, които сега са на власт. В Бенгази и Дерна Кадафи нямаше влияние. Те бяха поддръжници на сваления от него крал. Ако сестрите бяха в Триполи или в градовете около столицата/, нямаше да им се случи подобно нещо. Има сестра, която по едно и също време е заминала заЛибия с една от осъдените. Тя самоволно е отпътувала за Триполи и е работила там без проблем. А с другата знаете какво се случи. Истината е, че много хора не обичаха Кадафи, защото толерираше работещите там чужденци. Той разчиташе на знанията и опита на чужденците. Не защитавам Кадафи, диктатор беше. Но за либийците той беше по-малкото зло. Държавата се грижеше за тях изцяло. Сега те са като деца, изоставени на улицата. Не ги виждам как ще се справят. Те нямат никакъв опит. Тук го обвинявам, че ги остави в това положение. Трябваше сам да започне промените. Пак го казвам, жал ми е за тях. Те са добри хора. Сега ще ги "разкъсат".... И всичко заради нефта.
Gotiniq7

2011.10.23 | 08:28

2
Римската империя си продължава гнусотиите, показването на убити по жесток начин е с цел всяване на страх сред простолюдието

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини