Златният пистолет на Кадафи е произведен в Белгия

  • 21 октомври 2011 21:45

  • 5257
  • 0
Златният пистолет на Кадафи е произведен в Белгия
©

Позлатеният пистолет, иззет приживе от Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия вчера край Сирт, е произведен в Белгия. Това съобщиха медиите в кралството.

Оръжието е девет милиметров Браунинг, не е от злато, а е позлатено, с инкрустации в типичен арабски стил, с изображение на държавния герб на Великата социалистическа народна либийска джамахирия и носи надписа "Произведено в Белгия" на английски език /Made in Belgium/.

Пистолетът е бил произведен в белгийската фабрика ЕфЕн Херстал и е бил на въоръжение в Бригада 32 - елитното подразделение на баретите под ръководството на Хамис Кадафи, един от синовете на бившия либийски лидер. Вероятно оръжието е било част от пратка, поръчана от Либия през 2008 г., за чийто износ белгийското правителство е дало разрешение и доставката е била осъществена през 2009 година. Според очевидци на убийството на Кадафи, показани в репортажите на световните телевизионни канали, вчера той е бил застрелян с пистолет калибър 9 мм.

Последвайте канала на

БТА
5257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини