Трима души загинаха и 18 бяха ранени при самоубийствен атентат в Кабул

  • 10 май 2015 19:04

  • 1386
  • 2
Трима души загинаха и 18 бяха ранени при самоубийствен атентат в Кабул
©

Самоубийствено нападение беше извършено днес срещу автобус с държавни служители в Кабул.

Загинаха трима човека и 18 бяха ранени, съобщи АП, като се позова на властите. Говорител на вътрешното министерство каза, че сред убитите и ранените е имало държавни служители и граждани. Нападението било извършено в следобедния пиков час, докато автобусът откарвал служителите по домовете им. По думите на говорителя то било дело на атентатор самоубиец, който се движел пеш. Това е втората атака срещу служители на афганистанската генерална прокуратура за последните седем дни. При подобно нападение преди седмица загина един човек. Талибаните поеха отговорност за атентата.

По-рано днес четирима служители на разузнаването бяха ранени при нападение срещу сграда на разузнаването в град Кандахар. Талибаните поеха отговорност за атаката, която според говорител на разузнаването била извършена от атентатор самоубиец с камион бомба, както и за още едно нападение в провинция Бадгис, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.05.11 | 05:23

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.05.11 | 05:23

2
da go duha6 tikvo,elenite razpraha gaza na kurvata Boikoygly

Добави коментар

Водещи новини