Христо Иванов: Днес ВСС отново показа неспособността си да взима прозрачни решения

  • 30 април 2015 13:25

  • 1614
  • 0
Христо Иванов: Днес ВСС отново показа неспособността си да взима прозрачни решения
© Булфото

Тези, които са се съмнявали в обосноваността на предложението за премахване на тайния вот сега би трябвало да се фокусират върху този казус.

Това бяха първите думи на министъра на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския след гласуването на ВСС, при което не беше избран председател на Софийския апелативен съд. Няма значение кой е кандидатът, но когато десет се изказват "за", а има девет гласа, това е тържество на неспособността да се вземат прозрачни решения. Оттук започват проблемите с доверието, с това да се носи отговорност, да се аргументира позиция. Когато предлагаме промени в Конституцията, които да изчистят въпросите с прозрачността и това да има ясна връзка между членовете на ВСС и тези, които са ги избрали, те са мотивирани от подобни случаи, каза Иванов.

Според него не министърът на правосъдието трябва да отговори на въпроса дали този състав на ВСС трябва да продължи да работи. Членовете на Съвета сами ще трябва да си отговорят на въпроса, смята още той. По думите му тайното гласуване позволява вземане на решения по други съображения. Тази зависимост е проблемът на доверието към властта. Поне да е ясно кой на каква позиция стои и това е минимумът, който се дължи на хората, които са избрали тези членове, посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

БТА
1614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини