Една година затвор за мъжа, опитал да подпали Джумая джамия

  • 27 април 2015 14:55

  • 901
  • 1
Една година затвор за мъжа, опитал да подпали Джумая джамия
©

Една година затвор получи 28-годишният Виктор Александров заради опита си да подпали Джумая джамия на 5 януари тази година, предаде БНР.

Окръжният съд разгледа делото по съкратената процедура, тъй като обвиняемият се призна за виновен и процесът премина без разпит на свидетели и вещи лица. Пред магистратите той заяви, че е действал в пияно състояние, не помни какво точно е извършил, но дълбоко съжалява за стореното. и че не си спомня за постъпката си, но съжалява за нея.

По данни на прокуратурата, на 5 януари през нощта, след като изпил бутилка мастика в градинката до Джумаята, мъжът изведнъж се разгневил от това, че в центъра на Пловдив не може да се издига такава сграда. Той тръгнал към най-близката бензиностанция, откъдето излъгал дежурните и успял да купи дзелово гориво в ПВЦ бутилка, след което се върнал пред храма. Полял дограмата, близката саксия и ги запалил. Нафтата обаче не успяла да се разгори и плъзналите пламъци били потушени от охранители на съседен обект.

Въпреки това Александров не се отказал и отново тръгнал към бензиностанцията. Там обаче категорично му отказали втора продажба и той, разярен, опитал да открадне два литра бензин. Междувременно, полицаите вече издирвали пиромана и той бил арестуван на мястото. В съда Виктор Александров, който е осъждан и преди, помоли за снизхождение и каза, че се радва, че не е успял да запали джамията.

Съдебният състав му наложи наказание с една трета под минимума, или една година затвор, при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
901 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.01 | 00:19

1
В България официалната религия е християнството. Какви са тия джамии? Я фадромите да се задействат.

Добави коментар

Водещи новини