Патриарх Неофит изказа съболезнованията си за смъртта на княз Кардам

  • 08 април 2015 15:43

  • 1104
  • 0
Патриарх Неофит изказа съболезнованията си за смъртта на княз Кардам
© Булфото

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изпрати до Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица съболезнователно писмо по повод кончината на княз Кардам, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ.

"С прискърбие научихме скръбната вест за упокоението в Господа на Вашия син княз Кардам. Пред лицето на това тежко изпитание за Вас и Вашето семейство Ви засвидетелстваме нашето най-искрено съчувствие и молитвена подкрепа", пише в съболезнователното писмо.

"Ние вярваме в думите на Господа: "Който слуша словото Ми и вярва в Оногова, Който Ме е пратил, има живот вечен, и на съд не дохожда, а е минал от смърт към живот" (Иоан 5:24). Ето защо, макар и скръбни поради загубата на Вашия първороден син, но в светлината на настъпващото всепобедно Христово Възкресение, вярваме, че и нему Жизнодавецът е приготвил "място светло, място злачно, място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка", а само радост в Господа в очакване на Неговото славно пришествие", се посочва в писмото.

"Приемете, Ваше Величество, нашите най-искрени съболезнования към потопеното Ви в скръб семейство! Бог, Който възкреси Христа от мъртвите и даде надежда на обезнадеждените, да приеме в обятията си новопреставления свой раб Кардам, а нас да помилва. Амин!", посочва патриарх Неофит. С негово благословение в утрешния ден по време на светата Литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и в митрополитската катедрала на София "Св. Неделя" ще бъдат отправени молитви за упокоение душата на новопресталения княз Кардам.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини