Московски: Тази година няма да има съкращения в БДЖ

  • 08 април 2015 08:14

  • 1020
  • 3
Московски: Тази година няма да има съкращения в БДЖ
© Булфото

Новата стратегия за БДЖ закъсня с около един месец и искам да се извиня. Това е план и стратегия за развитие на железниците за следващите 7 години.

Това каза в сутрешния блок на БНТ транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Целта е да направим две неща. Първото е да гарантираме на кредиторите, че ще си плащаме и второто е, че ще имаме възможност да се купуват нови влакове. Днес този план ще бъде представен в транспортната комисия в Народното събрание. Трудното за изпълнение в този план е, че трябва да се правят и свършат много работи едновременно. Пътническите превози се субсидират почти в цяла Европа от държавата. Ако стане приватизацията на Товарни превози, това ще намали дълговете на дружеството и ще донесе приходи на БДЖ, прогнозира министърът.

Идеята е да се използват възможно най-малко държавни пари за оздравяването на БДЖ. В най-добрия вариант те ще бъдат около 120-130 млн. лева, ако си свършим много добре работата. В лошия случай средствата ще бъдат около 300 млн. лева. Тази година няма да има съкращения в БДЖ. В изготвения план се предвиждат съкращения на близо 600 човека за следващите 7 години, което означава под 100 човека на година. Идеята на новата програма е да има устойчиво развитие на извършваните реформи и всяко следващо правителство да действа по тази програма, а не да пише нова. Точно поради причина искаме стратегията да се гласува в НС, поясни Московски. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1020 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.08 | 12:15

3
ще продадем вагони за 60 милиона били излишни и като остане без вагони ще кажат е ами те нямат възможности да извършват тази дейност да ги ликвидираме (през 2013 тази персона в интервю изказа съжаление че не му останало време да ликвидира БДЖ)Ако погледнеме хората създали тази компания след освобождението от турско робство и че е била символ на независима и свободна България и ги сравним в днешните безмозъчни и алчни същества ще разберем защо нещата не вървят
национал социалист

2015.04.08 | 09:39

1
ПОГЛЕДНЕТЕ ТОВА ЛИЦЕ И МИ КАЖЕТЕ ДАЛИ МИСЛЕТЕ ОЩЕ ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ ???

2015.04.08 | 09:39

2
Това е лицето на днешната действителност.Черно, алчно, злобно. Готово и майка си да продаде.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини