Официално: 625 села без ток заради снежното бедствие

  • 18 октомври 2011 12:22

  • 1412
  • 0
Официално: 625 села без ток заради снежното бедствие
©

625 населени места са без ток, повече от 30 без водоподаване, 1200 пожарникари и спасители са на терен със 150 специализирани автомобили с висока проходимост и тежка инженерна техника. Това съобщи на пресконференция директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Най-тежка остава обстановката в Сливенска, Бургаска, Варненска, Добричка, Хасковска и Шуменска област, където работят областните съвети за сигурност и съответните щабове за координация под ръководството на областните управители – каза Николов. Дирекцията вчера е реагирала на 560, а от сутринта на 304 сигнала, свързани с тежката зимна обстановка. Всички териториални сили са включени.
Тази нощ в различни райони са изтеглени 8 автобуса и над 20 микробуса. Оказана е помощ на 90 деца, пътуващи от Бургас за Елена в района на Котленския проход.

Заедно с полицията в Сливен и БЧК, са евакуирани 32 души от друг закъсал автобус в Елена. В района на гара Радунци са закъсали два пътнически влака със 111 пътника. Хората са настанени в отопляемо помещение – каза Николов. Представители на армията също помагат в спасителните действия.

Последвайте канала на

Novini.bg
1412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини