60 села в Шуменско на тъмно заради снега

  • 18 октомври 2011 11:14

  • 2391
  • 0
60 села в Шуменско на тъмно заради снега
©

Обстановката в област Шумен е усложнена, е станало ясно на заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи, което се проведе тази сутрин - информират от Областна администрация.

Проблеми има във всички общини от региона, с изключение на община Шумен, като се работи за овладяване на тежката ситуация. По данни от 8.00 ч. тази сутрин 80 села в областта са без ток и 28 екипа на Е.ОН работят за отстраняване на авариите. По данни от 10.00 ч. в 20 от селата електрозахранването вече е възстановено, като аварийните екипи продължават да работят. 40 см. снежна покривка и много паднали дървета има в Ришки проход, който е затворен за движение. Айтоският проход също е затворен.

Поради тежките метеорологични условия със заповеди на кметовете на съответните общини днес не се провеждат учебни занятия в 6 училища на територията на област Шумен. Заради неразчистени пътища остават затворени ОУ „Св. Паисий Хилендарски" в Плиска, ОУ „Пенчо Славейков" в село Марково, ОУ „Васил Левски" в село Мировци и ОУ „Васил Априлов" в село Риш. Липсата на транспорт и електрозахранване е причината да не учат децата от ОУ „Гео Милев" в село Чернооково, община Върбица. Заради ниски температури поради авария в електрозахранването не се провеждат учебни занятия и в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - село Царев брод.

Лошите атмосферни условия в Североизточна България спряха движението на влаковете в различни железопътни участъци. Прекъсването на влаковото движение е вследствие на липса на електрическо захранване в контактната мрежа, както и непроходимост на железния път, съобщиха от БДЖ. Влаковете засега няма да се движат в участъците Горна Оряховица - Дъбово, Царева ливада - Габрово, Разград - Плиска, Славяново - Стражица, Смядово - Комунари, Подвис - Синдел, Попово - Дралфа.

5 бързи и 9 пътнически влака престояват в различни гари в Североизточна България. Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" работят по отстраняването на повредите в контактната мрежа и разчистването на железния път. Националният железопътен превозвач търси възможности за осигуряването на алтернативен транспорт за пътниците от блокираните влакове, се казва още в съобщението.

Държавните железници ще презаверяват билетите или ще възстановява сумите на всички пътници, които желаят да върнат своите предварително закупени билети за пътуване.

Последвайте канала на

Novini.bg
2391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини