Проф. Танев: Ще прилагаме опита на Израел в борбата с агресията в училище

  • 24 март 2015 17:30

  • 2153
  • 6
Проф. Танев: Ще прилагаме опита на Израел в борбата с агресията в училище
©

Неудовлетворението сред учителите е натрупано в цялата гилдия в течение на години. Учителите се чувстват незаслужено обиждани и нападани, а те се грижат за националната ни сигурност - децата. Това каза проф. Тодор Танев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Нападенията над учители продължават, въпреки законодателните промени, които бяха направени. Това е причината за вземането на спешни мерки от моя страна. Законодателната инициатива вече съществува, но трябва да има план, съвместно със социалното министерство и МВР, за да спрат посегателствата над учителите, посочи проф. Танев.

Просветният министър раздели посегателствата над учителите на два вида - физическите посегателства, които подлежат на санкции и словесните, които остават безнаказани.

Според него насилието и неуважението са сред основните проблеми в училищата, а за дрогата се говори все по-малко. Затова МОН ще работи заедно с МВР за преодоляването на тези проблеми. По този повод съм говорил и с правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Тези деяния трябва да се инкриминират. Дори един учител да е обект на посегателство ние трябва да реагираме.

„Обмислям стиковка с министъра на вътрешните работи, каквато бях постигнал с предишния министър Вучков. Като основен акцент няма да е само насилието, но и дрогата, за която напоследък се говори много малко, а точно там имаме голям проблем със синтетичните и с по-евтините дроги“, обясни министър Танев.

Ще взаимстваме опита на Израел в борбата с агресията в училищата. Ще има акция на нулева толерантност - дрогата и насилието е навсякъде, но силите на реда ще се съсредоточат, за да ловят нарушителите. Това са превантивни мерки, подчерта просветният министър.

Радвам се, че Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. стана министър на вътрешните работи. Имам й изключително доверие, работим добре заедно и веднага след завръщането й от командировка ще започнат тези реформи в образованието, увери министър Танев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2153 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.04.21 | 13:30

6
Всеки малоумник назначен за министър през последните 25години прави реформи в образованието и за това сме на това положение! Децата масово не познават историята и езика ни. Чакай после от това поколение пробиви в науката! Нали в БАН били изкуфяли старчета а за да прочетеш Винету акъл не трябва!

2015.04.21 | 13:30

5
израел е възможно най-лошия пример

2015.03.26 | 05:12

4
БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, НЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК

2015.03.25 | 10:58

3
Значи в Израел също имат проблем с дрога в училищата, сигурно дрогата я продава еврейската мафия.

2015.03.25 | 10:57

2
Кажи ми кой е и какъв е Фредерик Жолио -Кюри, кой е Ломоносов и Асен Златарев?Въпрос с повишена трудност.
ti opredeleno mi mqza[ na sweein ubiec

2015.03.24 | 21:41

1
opredeleno

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини