Деца разпознаха свой съученик във видео на ИД

  • 14 март 2015 21:11

  • 10055
  • 2
Деца разпознаха свой съученик във видео на ИД
©

Френски ученици в Тулуза са разпознали свой съученик като стрелеца във видео на "Ислямска държава", разпространено тази седмица, предаде БТА.

Във видеото се вижда момче на около 12 години да застрелва 19-годишен израелски арабин в главата.

В 10-минутния запис жертвата е представена като Мухамад Саид Исмаил, показан е неговият израелски паспорт. Момчето го застрелва, а после джихадист, говорещ на френски, го обвинява, че е агент на Мосад и отправя заплахи срещу израелците, след като припомня атаките срещу магазина и сатиричното списание "Шарли ебдо" в Париж.

Учениците от основно училище в Тулуза разпространиха видеото в сряда, твърдейки, че са разпознали в него бившия си съученик, който учел с тях от началните класове до март 2014 г. В момента децата получават психологическа помощ, съобщи училищен инспектор.

Родители казаха, че момчето е било много срамежливо и изразиха предположение, че е било радикализирано от своя втори баща Сабри Есид. Следователи проверяват дали джихадистът във видеото е Есид. Агенция Франс прес съобщи, че Есид е свързан с Мохамед Мера, който през 2012 г. застреля 7 души в Тулуза, включително трима еврейски ученици и един равин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тони

2015.04.17 | 11:31

2
15000 западни граждани се бият на страната на ИДИЛ.Пита се в задачата кой стимулира вербовкта им?

2015.04.17 | 11:31

1
На снимката наблюдавате младежкото ДПС на политическа сбирка. Инак ДПС е толерантна партия и се обявява против насилието. Тъй лъже Местан Паша.

Добави коментар

Водещи новини