Преди Великден трябва да имаме нов състав на КЕВР

  • 12 март 2015 15:26

  • 830
  • 0
Преди Великден трябва да имаме нов състав на КЕВР
©

Приеха правилата за избори на председател на КЕВР. Преди Великден трябва да имаме нов състав на КЕВР.
Ще се наложи да бъде свикано и извънредно заседание, предаде репортер на Новини.бг.


На 31 март ще се проведе извънредно заседание на енергийната комисия, очаква се на 2 април да се гласува новия състав на КЕВР
Първоначално председателят на комисията Делян Добрев от ГЕРБ предложи кандидатите за председател да представят концепциите си за 15 минути, а за членовете – по 10.

В последствие председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 предложи да се даде възможност на вносител на кандидатура да представи своя кандидат 3 минути, а членовете по 5, което в последствие бе и прието.

Освен това в комисията няма да се гласува по предложените кандидатури, а това ще става директно в пленарна зала. Добрев поясни, че срокът за избор за членове на комисията е едномесечен, като Закона за енергетиката е бил обнародван на 6 март, което предполага до 6 април да има избран нов състав.

Делян Добрев поясни, че по този начин гласуването в пленарна зала трябва да се осъществи на 7 или 8 април, което е с 1 – 2 дни закъснение, но от правна дирекция са заявили, че не е проблем.

Последвайте канала на

Нора Виткова
830 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини