Българките все по-често поръчват храна за вкъщи

  • 09 март 2015 09:21

  • 1003
  • 1
Българките все по-често поръчват храна за вкъщи
©

Съвременните жени у нас поръчва все по-често храна за дома и офиса. Те са около половината от ползвателите на тази услуга, а за година броят на заявките, направени от дами, бележи ръст от 45%, информира НТВ.

Това сочат данни на един от интернет сайтовете за поръчка на храна за вкъщи в България. Най-популярният избор на дамите са салатите, а най-предпочитаният тип кухня – италианската. Почти всички поръчки на торти – над 80%, също се правят от нежния пол.

Обяснението е, че жените работят много и водят активен социален живот. Те все повече ценят свободното си време и в много случаи те предпочитат да го посветят на семейството, децата, приятелите, а не на домакински задължения. Съответно поръчката на храна дава удобно и бързо решение, което вече може да бъде здравословно, без да е скъпо, твърдят експерти.Най-предпочитаните храни от мъжете са бургерите и пицата, а на второ място в класацията им е италианската кухня.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1003 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.09 | 10:06

1
д.е.с.и.с.л.а.в.а с.т.а.н.е.в.а,когато използваш наречието ''дама'' защо не използваш така и наречието ''кавалери'' за мъжете ? отговори ми ако имаш поне малко мозък в тиквата си

Добави коментар

Водещи новини