Фандъкова провери доставката на нови автобуси (галерия)

  • 06 март 2015 12:56

  • 1747
  • 1
Фандъкова провери доставката на нови автобуси (галерия)
©

133 снегопочистващи машини обработвали столицата още през нощта, съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която провери доставката на нови автобуси за обществения транспорт.

Още в малките часове екипите са започнали работа, обработвайки трасетата на масовия градски транспорт, опасните стръмни участъци и пътя към "Витоша". След това продължила поддръжката на трасетата, а вече се почистват и спирките и подлезите.

Столичният кмет увери, че градският транспорт се движи нормално, предвид обстановката. Въпреки че снеговалежът за сега спря, екипите били в готовност, посочи още Фандъкова.

17 нови автобуса тръгват по линия 76 на столичния градски транспорт, обяви Фандъкова по време на проверка на доставката на 20 съчленени автобуса за градския транспорт.
Други 20 нови автобуса предстои да бъдат окомплектовани и до края на март ще тръгнат по линиите 94 и 83.
„Финансирането е европейско и безвъзмездно, което ни помага да подменяме остарелите и амортизирани автобуси и да подобряваме качеството на въздуха чрез съвременните изисквания, които поставяме по доставките“, посочи Фандъкова.
Столичният градоначалник сподели, че в момента тече процедура за купуването на 110 нови единични автобуси. Планът е до края на 2016 процесът по обновяването на автопарка на столичния градски транспорт да приключи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1747 1

Коментари 1

Добави коментар
Данчо

2015.03.07 | 08:59

1
Данче с теб сме! Ще е голяма веселба на изборите. Фандъкова : Манолова 1 800 000 : 1000

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини