Стартира първата тристранка за 2015 година

  • 23 февруари 2015 10:00

  • 1363
  • 0
Стартира първата тристранка за 2015 година
©

Стартира първата тристранка за 2015 година. Срещата се провежда под председателството на социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, като присъстват финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, синдикатите и всички работодателски организации, предаде репортер на Novini.bg.

Министър Калфин обеща на социалните партньори, че тези срещи ще бъдат по-чести и регулярни. "Аз държа на социалния диалог", подчерта вицепремиерът. Тема на срещата на НСТС ще са промените в Закона за здравното осигуряване. Проектът предвижда промени при осигуряването на децата, учениците и студентите, нови правила при контрола на добрата медицинска практика и централизирано договаряне на отстъпки за лекарствата. Пакетът, който заплаща Здравната каса, пък се разделя на две - основен и допълнителен. Така се дава възможност допълнителният пакет да се осигурява и чрез доброволно здравно осигуряване.

Работодателските организации направиха предложение в дневния ред да влезе и точка за новия дълг от 16 млрд. лева. Според тях има още много неизяснени въпроси около дълга. Работодателите припомнят, че темата е пряко свързана с доходите и жизненото равнище, като има и много неясноти около проектозакона. Предложението беше подкрепено и от синдикатите. 

Финансист номер 1 заяви, че е съгласен тази точка да бъде включена в дневния ред само, за да не излезе после, че не е искал. "Занапред искам да ви кажа, че не може да бъде включвано каквото ви хрумне. Не виждам тази точка какво общо има с доходите. Трябва да четете повече правителствените източници, а не да се доверявате на пресата", заяви Горанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини