Мехмед Дикме: Схемата за източване на тютюна е изготвена от най-високо ниво

  • 23 февруари 2015 07:50

  • 4543
  • 8
Мехмед Дикме: Схемата за източване на тютюна е изготвена от най-високо ниво
©

Държавните субсидии се източват от най-високо ниво. Близо 40 млн. лева са източени, заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в ефира на Нова Тв. 20 млн. тона е реалното производството на тютюн. Има още 17 млн. тона тютюн, които взимат субсидии, но няма производство на такъв тютюн, така се крадат субсидии, категоричен е представителят на ДПС.

Алармирах ДАНС да направи проверка преди 2 години, но до момента няма такава. Хората, които вземат парите не са виновни, тези които им ги дават толкова лесно са виновните, каза Дикме. Нека да се направят проверки на хората, които взимат огромните суми от субсидиите, там ще излязат кражбите. Проверки са нужни в крумовградско, хасковско, Северна България, заяви бившият министър.

ДПС дават квотите, дават субсидиите, така се обяснява на хората, но това е лъжа. Страха на хората поражда и кражбата на дребно. Хората ще се осъзнаят, особено младите, но нека да не политизираме, каза Дикме.

Министъра и министерството, както и ДАНС трябва да си свършат работата, категоричен е Дикме. Реалните производители трябва да получат парите си, субсидията е малка и хората са отчаяни и това поражда протестите, приключи Мехмед Дикме.

Последвайте канала на

4543 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.02.24 | 00:20

8
Те да бяха само 40 милиона ако съберем всички кражби на депутатите за година няма да ни се наложи да теглим заем!

2015.02.23 | 21:41

7
Otnovo DPS sa hvanati v krajbi i prodajbi !!!! Likvidaciq na tazi prosloika !!!!

2015.02.23 | 21:41

6
Дървената и тютюневата мафия е в ръцете на ДПС. Именно ДПС организира изсичането на горите, износа на дървесина и изкупуването на тютюн. На тютюнопроизводителите се казва, че ако не гласуват за ДПС, няма кой да им изкупи тютюна, или изкупната цена на тютюна ще падне. Циганите пък са заплашвани, че ако не гласуват за ДПС и помощите им ще бъдат спрени. Където има кметове на ДПС, там всички гласуват под строй за ДПС от страх да не си загубят работата.
Ислямските милиардери

2015.02.23 | 21:41

5
Твойте шефове са специалисти?Каквото видят със очите-със ръцете не го оставят???Сетихте ли се???Д.|.огана и Ме.|.стана.Суша ,глад,мизерия,убийства,рекет,феодализъм-всичко каквото се сетиш,където минат откриваш пепел???
вият наумряло от

2015.02.23 | 21:41

4
Джамиите,не може да се почива и децата се плашат от крещенето.
кьоравия

2015.02.23 | 19:27

3
какви са тези милиони тонове бе,хора???кой болен мозък го изчисли....?

2015.02.23 | 19:27

2
Ne e samo tiutiuna,DPS otdavna grabiat darjavata,no i ostanalite bivshi upravliavashti ne sa po-razlichni ot tiah.

2015.02.23 | 19:27

1
Право в очите на Дикме .Точния човек ,който измисли тази схема и Мехмед Дикме ,като министър на земеделието .Тези пари са алтернативата на тютюна Той ограничи и измисли квотите да се разпределят от ДПС кметовете и дерибеите .Тези които плачат за парите от субсидиите ,че не са отивали при тях 2007,8,9г.са производители без договори ,без квота ,което ще рече ,че са произведени в нарушение на закона .Да се радват ,че са продали незаконното производство на тютюн и са получили някаква сума , а тоз който взима субсидиите , е с право ,защото можеш да сключиш договор за производство ,но можеш и да не произведеш и да не продадеш, но той все пак е продал нечий тютюн,като му помогнал да продаде незаконното производство

Добави коментар

Водещи новини