Проблеми със съня тормозят всеки четвърти

  • 21 февруари 2015 20:30

  • 3085
  • 4
Проблеми със съня тормозят всеки четвърти
© Getty Images/Guliver

Всеки четвърти човек в света има проблеми със съня, показват данни, направена от Световната асоциация за профилактика на съня.

Проблемът е сериозен, тъй като в сън прекарваме 1/3 от живота си. Според последната класификация съществуват около 85 вида различни нарушения на съня. Най-често срещаните са инсомния (безсъние) и сънната апнея (спиране на дишането), съобщава ТВ7.

В най-много от случаите пациентите страдат от безсъние. Трудно заспиват, често се будят през нощта и след това са уморени. Последни проучвания отново потвърждават, че за да сме здрави физически и психически е необходим между 7 и 9 часа сън.

Очаквано бебета и децата трябва да спят най-много, а на хората над 65 години стигат и 6 часа. Не е добре сънят да е нито по-малко, нито повече.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3085 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.02.25 | 18:34

4
Много ранното лягане води до безсъние - 20.30 ч.

2015.02.22 | 09:21

3
Коалицията „Булгартабак“: Прасе, Сокол и Буда.Цигареният холдинг остава невидимият трети партньор в дуета ДПС – ГЕРБ, който все повече се откроява като истинския управляващ страната.Според запознати със сделката зад цялото ято офшорки стоят освен вече свързваният с „Булгартабак“ ДПС депутат Делян Пеевски, двукратен премиер, котарак-културист, който е и личен приятел на премиера, и почетен председател на етническа партия. Героите със сигурност са разпознаваеми. Това, което остава скрито години след раздържавяването на цигарения холдинг, е как „Булгартабак“ успява да играе ролята на невидимия трети партньор в дуета ДПС – ГЕРБ. Тандем, който все повече се откроява като реално управляващ страната за сметка на широко прокламираната голяма коалиция. Сделката по приватизацията и последващата смяна на собствеността в мажоритарния акционер в „Булгартабак холдинг“ е описвана и разказвана може би десетки пъти. За да е ясно мястото на нашите политико-физкултурни герои, е редно да я опиша пак.

2015.02.22 | 09:21

2
spiem da ne piem,ma kat'ne moim da spiem-piem.
щеката

2015.02.22 | 09:17

1
Вчера си легнах в 19ч. истанах преди малко

Добави коментар

Водещи новини