ВКС гледа делото срещу Октай Енимехмедов

  • 20 февруари 2015 07:46

  • 1430
  • 2
ВКС гледа делото срещу Октай Енимехмедов
© Булфото

ВКС ще разгледа делото на подсъдимия Октай Енимехмедов, образувано по обвинение за закана и опит за убийство на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от – бивш председател на политическа партия „Движение за права и свободи”.

Софийският градски съд наложи на подсъдимия Октай Енимехмедов най-тежкото от определените наказания - 3 години и 6 шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Софийския градски съд.

Делото във ВКС е образувано по протест на прокурор при Софийската апелативна прокуратура и жалба на подсъдимия Октай Енимехмедов, в които се поддържа искане за отмяна на решението на Софийския апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд поради допуснати нарушения при постановяването му. В жалбата Октай Енимехмедов е направил и алтернативно искане - за намаляване на размера на наложеното наказание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кали

2015.02.24 | 12:03

2
Октай Енимехмедов защитава българските интереси !!! Той е на страната на българите !!! Той е вече български гражданин !!! Той защити България !!!
ilieva

2015.02.21 | 21:15

1
dva ordena zaslujava mom4eto ,ne edin

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини