Крокодил умря от преяждане

  • 12 февруари 2015 09:01

  • 1970
  • 1
Крокодил умря от преяждане
©

В Бангладеш свещен крокодил столетник умря от преяждане. Рептилията обитавала езерце в двора на храма Хан Джахан Али, окръг Бегерхат. Поклонниците непрекъснато му хвърляли пилета и друга храна, вярвайки, че това ще им донесе финансово благополучие, пише news7.bg.

С оглед нарастващата бедност в страната напоследък броят на пилигримите чувствително нараснал. Заедно с това се увеличил драстично и броят на пилетата и дори живи овни, хвърляни на крокодила. Хищникът затлъстял и един хубав ден се споминал.

Той бил последният от общо 5 крокодила,
обитавали езерото, като всички преди него умрели от преяждане. През 2008 година един от крокодилите изял млад поклонник, влязъл в езерцето, за да получи "благословия". През 2011 г. пък жертва на крокодилите стана 40-годишна жена, пожелала също да пипне за късмет някое от "свещените" животни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1970 1

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.02.13 | 08:10

1
В Биологията. Бозайниците се хранят когато са гладни. НО Влечугите никога не изпитват ситост, те винаги са гладни, търбуха им може да е пълен, но пак се хранят, и пак, и пак. За такива Влечуги който се отглеждат в ферми или в дома си трябва да бъдем много внимателни.

Добави коментар

Водещи новини