Ловеч ще има виртуален музей на водата с множество атракции

  • 12 февруари 2015 07:24

  • 2356
  • 0
Ловеч ще има виртуален музей на водата с множество атракции
©

С евросредства скоро Ловеч ще има виртуален музей на водата с множество атракции, съобщи за БТА кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев. Към настоящия момент приключва реставрацията и консервацията на старата римска баня "Дели Хамам", като се предвижда тя да се превърне в единствения в Европа виртуален музей на водата, уточни кметът.

В люляковата община през последните години са реализирани редица проекти, свързани с благоустройството, развитието и популяризирането на туристически маршрути и обекти, за които кметът разказа в интервюто си за БТА. Сред атракциите са шоуто "Звук и светлина", сцената и водния екран в река Осъм, светлинния лазарен надпис на скалния венец на хълма "Стратеш". С реализацията на различните проекти можем да кажем, че разполагаме с най-съвременната техника за аудио-визуални спектакли, отбеляза кметът Минчо Казанджиев.

Кметът на Ловеч открои също, че е подобрен достъпът до Деветашката пещера. По много атрактивен начин - с хеликоптер, монтирахме лек метален купол за извършване на сватбени ритуали в очертанията на базиликата на Ловешката средновековна крепост, която е паметник на културата от национално значение, разказа той. Закупено е атракционно влакче, което жителите на Ловеч ще могат да видят през пролетта, отбеляза Минчо Казанджиев.

Възстановени са част от културните събития от миналото, които са събирали много хора, като Люляковите музикални вечери. Голяма част от всички тези проекти е реализирана със средства от европейските програми и общините трябва максимално да се възползват от тези възможности, заяви Казанджиев.

"С откриването на новите туристически атракции очакваме броят на туристите да бъде увеличен. Рекламирането на туристическите обекти и събитията от Културния календар също ще привлекат посетители в Ловеч", добави кметът. България е малка, но невероятно богата страна на природни, исторически и културни забележителности от дълбока древност. Всяка една българска община има потенциал да развива туризъм, който е един от факторите за увеличаване благосъстоянието на местното население, каза пред кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев.

Последвайте канала на

2356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини