Абонатите на ЧЕЗ и EVN са отчетени навреме

  • 26 януари 2015 12:34

  • 1295
  • 0
Абонатите на ЧЕЗ и EVN са отчетени навреме
©

Абонатите на ЧЕЗ и EVN са отчетени навреме и за потреблението в края на миналата година те ще получат по една фактура. Това заявиха за "Хоризонт" от двете дружества, след като вчера стана ясно, че клиенти на "Енерго-Про" са получили по две сметки наведнъж.

От ЧЕЗ и EVN обясниха, че са отчели абонатите си в срок при спазване на всички изисквания на закона и затова клиентите им ще получат по една сметка за плащане, а не по две. От дружествата посочиха, че ще окажат пълно съдействие на проверяващите органи, след като вчера ресорният министър Теменужка Петкова съобщи, че ще бъдат проверени измервателните уреди, първо на "Енерго-Про", а след това и тези на ЧЕЗ и EVN.

От "Енерго-Про" на свой ред заявиха, че клиентите им са получили по две фактури наведнъж заради категоричното изискване на закона консумацията да се отчита на период, не по-дълъг о 31 дни. Пет от месеците в годината имат продължителност по-малка от 31 дни и поради струпването на празнични и почивни дни няколко пъти се получава ежегодно изместване на графика на отчет, заради което възниква опасност в отделен период група клиенти да бъдат отчетени с период по-дълъг от 31 дни.

В подобни случаи утвърдените от енергийния регулатор правила за измерване допускат показанията на електромерите да се отчитат повече от един път през месеца, за да не се допусне период на отчет над 31 дни по-късно през годината, обясняват от "Енерго-Про". От компанията посочват още, че междинното отчитане на електроенергията е еднократно и че през февруари отчетът и плащането на консумираната електроенергия ще влязат в обичайния ритъм.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини