Герджиков: Лъжи само в краен случай

  • 03 февруари 2015 11:03

  • 1227
  • 1
Герджиков: Лъжи само в краен случай
© Булфото

Смятам, че не съм бил точно политик, не и в смисъла, в който се възприема у нас. Иска ми се да си мисля, че съм по-многопластов. Това каза проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то пред Нова телевизия по повод автобиографичната си книга "Аз не бях политик".

"В тази книга аз се разголвам и се самобичувам", поясни бившият председател на 39-ото Народно събрание.

Бившият председател на Народното събрание смята, че в политиката оцеляват дебелокожите, и признава, че неговата кожа не е достатъчно дебела. "НДСВ свърши много работа и също като СДС слезе от управлението, след като приключи историческата си мисия", заяви Герджиков.

"Моят принцип е: Лъжи само в краен случай. Понякога се е налагало да скриваме информация", поясни той.

Като една от грешките си той признава "наивната увереност", че ще успее да се пребори с гласуването с чужди карти.

"Имах и глупостта да се зарека, че ще го направя. Но претърпях пълен провал. НДСВ обаче не ми позволиха да си подам оставката, както бях обещал", поясни Герджиков, като допълни, че доходите му са били най-ниски, докато е бил в парламента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бивш последовател

2015.02.03 | 18:33

1
Професоре, професоре ти излъга доста хора когато те обградиха тези със слушалките в ушите! Много бързо си забрави обещанията, както и онази мърла К.Касабова! И двамата/особено тя!/ чак се обидихте, че вашите избиратели 2001 година поискаха лична среща.Не съм вярвал, че може да има такава неблагодарност!Още ми горчи!

Добави коментар

Водещи новини