Испанската полиция разби мрежа от наркопласьори с 11 тона хашиш

  • 23 януари 2015 15:13

  • 1887
  • 0
Испанската полиция разби мрежа от наркопласьори с 11 тона хашиш
© Getty Images/Guliver

Испанската полиция разби мрежа от наркопласьори, действала из цялата страна, като арестува 55 души и конфискува 11 тона хашиш, предаде националната информационна агенция ЕФЕ, цитирана от ТАСС.

В рамките на полицейската операция са били разкрити пунктове за разпространение на наркотици в Мадрид, Барселона, Бургос, Алхесирас, Кордоба, Гранада, Гуадалахара, Малага и Сеута, и са били пресечени канали за доставка на дрогата в Италия, Холандия и Великобритания.

По този начин е завършен разгромът на престъпна организация, състояща се главно от мароканци. Разплитането на мрежата започнало още през декември 2012 г., когато бяха арестувани 35 души и заловени 11 тона хашиш.

До момента това бе една от най-големите операции срещу международната контрабанда на наркотици. По-късно бяха заловени още няколко крупни пратки по 18, 32 и дори 52 тона хашиш, като операциите бяха проведени в морето.

Този вид дрога се доставя в Испания главно от Мароко. Според вътрешния министър Хорхе Фернандес Диас една трета от хашиша, който се конфискува в света, е заловен именно в Испания, пише БТА.

Последвайте канала на

1887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини