Свърши грипната ваканция в Бургас

  • 23 януари 2015 12:48

  • 1397
  • 0
Свърши грипната ваканция в Бургас
© Булфото

Грипната ваканция в Бургас завърши. В понеделник занятията в училищата ще бъдат подновени. Това съобщиха от Областната  администрация в Бургас след заседанието на Регионалния щаб за борба с грипа и ОРЗ.

Единствено в община Карнобат със заповед на кмета ваканцията ще бъде удължена до понеделник включително. В останалите общини процентът на отсъстващите ученици не надминава 20 на сто при необходими 30 на сто за обявяване на ваканция.

Остават в сила всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта като прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и на всички  профилактични прегледи и имунизации.

Детските градини продължават да работят с режим на "засилен филтър", като ще бъде ограничен достъпът на родители и на външни лица.

Тенденцията за заболеваемост при децата до четири години се променя, като увеличаване на заболеваемостта се наблюдава при  хора на възраст между 30 и 60 години. Осигурени са санитарни маски за служителите в администрациите, които имат пряк контакт  с граждани.

От Регионалния щаб за борба с грипа и с острите респираторни заболявания апелират към гражданите да избягват посещаване на събития с масов характер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини