Христо Иванов: Спрямо съдебната реформа невинни няма (видео)

  • 21 януари 2015 10:15

  • 1949
  • 2
Христо Иванов: Спрямо съдебната реформа невинни няма (видео)
©

Темата за юридическото образование до сега не е била във фокуса на съдебната реформа. Опитахме се да отворим много широко ветрило. Документът има 7 годишен хоризонт някои от процесите на промяна ще бъдат постепенен процес. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския при представянето на актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, внесена от Министерски съвет.

Всички мерки, които сме предвидили да се вземат по отношение на наказателното производство, ще бъдат предвождани от нова наказателна политика, която парламентът ще разработи,

Той подчерта че стратегията е актуализация на стратегията от 2010 година и по тази стратегия са работили пет правителства.

Нашето желание е стратегията да послужи за основа.

Въпреки ограниченото време което имаме – до доклада на Ек, ние все пак решихме да я внесем и да покажем сериозно намерение за реформиране на съдебната система.

Нашата цел не е да вържем ръцете на парламента.

Желанието ни е да покажем намерението на всички политически сили за сериозен дебат по съдебната реформа.

Той благодари на всички подкрепили документа. Иванов прикани народните представители да формират комисия, която да се занимава с темите за реформата и на територията на народното събрание да тече дебатът, каза министърът.

Съдебната реформа е национален приоритет, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Спрямо съдебната реформа невинни няма, каза той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1949 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
iliq

2015.01.21 | 13:44

2
nema da ima nikakva reforma porednata parlama

2015.01.21 | 13:44

1
Когато видя ,че има вкарани магистрати в затвора ,тогава ще повярвам ,че нещо е започнало да се променя !!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини