Папата събира един милион на литургия

  • 14 януари 2015 07:29

  • 752
  • 0
Папата събира един милион на литургия
©

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристигна на двудневно посещение в Шри Ланка. По време на визитата си той ще се фокусира върху мира и помирението след десетилетия на гражданска война на острова, предаде АФП.

На летището в Коломбо папата бе посрещнат от новия президент на Шри Ланка. Франциск ще изнесе публична литургия, която се очаква да събере 1 милион поклонници и ще канонизира първия светец на острова.

Франциск е първият папа, който посещава Шри Ланка след края на гражданския конфликт между тамилите, които в по-голямата си част са индуисти, и изповядващото предимно будизъм синхалско мнозинство.

Папата беше приветстван с традиционни песни и танци и изпълнение на детски хор, а ученици развяваха жълто-белите знамена на Светия престол. От двете страни на пътя, по който той напусна летището, бяха застанали слонове, яздени от дресьори.С визитата в Шри Ланка Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март започва едноседмична обиколка в Азия, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
752 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини